HomeHumor - Argëtim10 LIBRAT MË TË LEXUAR, NË BOTË

10 LIBRAT MË TË LEXUAR, NË BOTË

Kini pyetur ndonjëherë veten, cilët janë ata libra që kanë mundur të tërheqin më shumë interesin e lexuesëve dhe të mbeten në histori, me përmbajtjen e tyre?

Hidhni një sy në listën e mëposhtme dhe pasuroni bibliotekën tuaj sa është koha.

Dhjetë librat më të dashur në botë, sipas studimit që publikoi në faqen e vet squidoo.com janë:

1. Bibla. (The Bible) – me 3,9 miliard kopje.

2. Libri i kuq i Maos, (Quotations from the Works of Mao Tse-

tung) – me 820 milion kopje.

3. Hari Poter. (Harry Potter) i XH. K Rouling – 400 milion kopje.

4. Sundimtari i Unazave. (Lord of the Rings) i Xhon Ronald Rouel

Tolkin – 103 milion kopje.

5. Alkimisti. (The Alchemist) i Paolo Cuelhio – 65 milion kopje.

6. Kodi i Da Vinçit. (The Da Vinci Code) i Dan Braun – 57 milion

kopje.

7. Agu i perandorisë. (Twilight) i Stefani Mejer – 43 milion kopje.

8. Aq sa merr Era. (Gone With the Wind) i Margaret Miçell – me

33 milion kopje.

9. Mendo dhe Bëhu i Pasur.(Think and Grow Rich) i Napoleon Hill

– me 30 milion kopje.

10. Ditari i Ana Frankut. (Diary of Anne Frank) – 27 milion kopje.

P.S.Studimi është marë vetëm me shitjen dhe jo me botimet elektronike të librave. (Burimi: “Penna gr.”)/Perspektiva/

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments