HomeKulturëDua Beqiri nga Bilaçi i Bujanocit, zë vendin e parë në botë...

Dua Beqiri nga Bilaçi i Bujanocit, zë vendin e parë në botë për matematikë në garat ndërkombëtare në Dubai

Dua Beqiri, 6 vjeçarja me prejardhje nga fshati Bilaç komuna e Bujanocit e ka përfaqësuar Kosovën duke i sjell titullin Champion në garat ndërkombëtare te organizuara nga Brainobrain Academy, gara me abakus dhe aritmetikë mentale, në Dubai, më 25 nëntor 2023.

Në garë, Kosovën e përfaqësuan 27 fëmijë nga mbi 30’000 pjesëmarrës nga e gjithë bota, gjithsej 45 shtete. Koha e kufizuar për zgjidhjen e 40 detyrave ka qenë 3 min, por Duas i mjaftuan vetëm 2:52 min. /Perspektiva/

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments