HomeKulturëKonferenca shkencore ne Preshevë

Konferenca shkencore ne Preshevë

Në qytetin e Preshevës, më 24 e 25 tetor 2020 u mbajt Konferenca Shkencore dy ditore me temën: “Trashëgimia Kulturore e Paluejtshme e Luginës së Preshevës dhe viseve shqiptare”. Kjo komferencë u organizua nga Shoqata për Trashëgimi dhe Krijimtari Kulturore në Preshevë e udhëhequr nga Xhemaldin Salihu.

Konferenca ishte dy ditore. Në ditën e parë, në dy seanca, u lexuan punimet që kishin përgatitur studjuesit, ndërsa në fund të seancave pati pyetje dhe diskutime. 

Në ditën e dytë u promovua libri: ”Trashëgimia Kulturore dhe Turizmi”, u mbajt tribuna me titull: “Multikulruralizmi dhe etnokulturalizmi”, referuar nga Prof. Dr. Nebi Islami si dhe u vizituan katër objekte të trashëgimisë kulturore të Preshevës: Teqeja e Preshevës, Shtëpia e Halil Agës, Lisi i vjetër 540 vjeçar Te Tërllat dhe Kalaja e Rahovicë, Kacipupi./perspektivapress/

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments