HomeKulturëKryevepra e nobelistit Pirandelo vjen në shqip! 

Kryevepra e nobelistit Pirandelo vjen në shqip! 

Është vepra që ka karakterizuar më së shumti teatrin e Luigi Pirandello-s. “6 personazhe në kërkim të autorit” e nobelistit italian vjen në shqip me qasjen e Anxhela Lepurit, pas një hulumtimi të thellë të veprës e ligjërimit të përdorur nga përkthyesja.

Drama u krijua në vitin 1921 dhe u rishkrua  nga Pirandelo 4 vite më pas, e konsiderohet që për risitë metateatrale, shënoi kthesë në kursin e teatrit./Perspektiva/

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments